Dessa browniebottnar är glutenfria och är en bra grund till alla bakverk som behöver en chokladstinn botten. De innehåller bipollen vilket gör dem till något alldeles extra. Dessa är toppade med vispad och sötad schmand, blåbär, bipollen och lakritsört.

Brownie med bipollen

Recept av Kasper Kleihs

Dessa browniebottnar är glutenfria och är en bra grund till alla bakverk som behöver en chokladstinn botten. De innehåller bipollen vilket gör dem till något alldeles extra. Dessa är toppade med vispad och sötad schmand, blåbär, bipollen och lakritsört.

Gör så här

    • Vispa socker och ägg fluffigt
    • Bryn smöret under vispning. Smält ner chokladen i det varma smöret. Häll sedan det i en jämn stråle ner i äggen under vispning.
    • Sikta ner bovetemjölet och tillsätt bipollen och salt, blanda till en slät smet. Häll i form, ca 32x26 cm fodrad med silpatmatta.
    • Baka på 170° i 20 min. Frys och stansa till valfri form, t ex runda små brownies, ca 5,5 cm i diameter
  • Dekoration:

    • Vispa schmand och smaka av med florsocker.
    • Spritsa på brownien och dekorera med blåbär, bipollen och lakritsört.