Bröllopstårta med färskost, citron och jordgubb
En bröllopstårta av högsta klass med somriga smaker och enkla, stilrena dekorationer. Moussetårtorna i tre våningar är klädda med tunn vit marsipan och har en frisk interiör av citroncurd och sötsyrlig jordgubbsgelé.
Gör så här
-
Citroncurd:
- Värm försiktigt puré, socker, ägg och äggula under omrörning till 82°.
- Sila äggblandningen och blanda i gelatinet. Mixa i smöret.
- Frys i interiörformar, 14, 18 och 22 cm i diameter.
-
Jordgubbsgelé:
- Koka alla ingredienser utom gelatinet tills det tjocknar. Blanda i gelatinet.
- Häll i interiörformarna med citroncurden och frys.
-
Anslag:
- Vispa ägg med socker på medelhastighet ca 30 min. Vänd ner siktat mjöl.
- Fyll anslagsringar 14, 18 och 22 cm i diameter och baka av i ugn på 180° ca 23 min. Låt svalna och dela bottnarna i tre.
-
Färskostmousse:
- Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan. Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
- Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
- Blanda äggblandningen med kvargen till en jämn smet. Vänd ner grädden.
-
Smörkräm:
- Vispa upp äggvitan till ett lätt skum
- Koka socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen över äggskummet under vispning till en fin maräng. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
- Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en slät kräm.
-
Montering:
- Gör alla tre tårtorna på samma sätt. Lägg en botten i tårtringar, 16, 20 och 24 cm i diameter. Fyll med ett lager mousse, ca 1 cm tjockt. Lägg på en botten. Stryk på lite mousse så att interiören fäster. Lägg i den frusna interiören. Fortsätt med ca 1 cm mousse, lägg på den sista botten och stryk tårtan rak med mousse. Frys helt.
- Stryk ett jämnt lager med smörkräm runt alla tårtor. Klä med 2,5 mm tunn vit marsipan. Dekorera med sidenband, chokladplattor och färska vita blommor. Montera på en ställning för bröllopstårta.