Mixad och fyllig soppa med proteiner från bönor. Den blir extra god och matig med syrlig kapris och salt baconströssel.

Bönsoppa med rostat bacon och kapris

Recept av Malin Söderström

Mixad och fyllig soppa med proteiner från bönor. Den blir extra god och matig med syrlig kapris och salt baconströssel.

Gör så här

    • Skölj bönorna och låt rinna av väl.
    • Skiva lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Fräs i olja och smör. Lägg i bönorna och slå på vatten och vinäger. Knyt ihop timjan, rosmarin och lagerblad och låt puttra i soppan ca 15 min.
    • Lyft upp kryddbuketten, vänd ner crème fraiche och mixa soppan i matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar och ev mer vinäger.
    • Strimla bacon och stek det knaprigt i ugn, 170°. Låt baconet rinna av och blanda med kapris.
    • Servera soppan och strö över baconbladningen.