![Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blomkal-bakad-i-yoghurt-och-gurkmeja-serverad-med-mynta-och-kokos/271986911.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.5&format=webp&quality=80)
Blomkål bakad i yoghurt och gurkmeja serverad med mynta och kokos
![Blomkål bakad i yoghurt och gurkmeja serverad med mynta och kokos](https://cdn-kund.arla.se/recept/blomkal-bakad-i-yoghurt-och-gurkmeja-serverad-med-mynta-och-kokos/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.
Gör så här
-
- Blanda ingredienserna till marinaden. Skär av lite av botten på blomkålshuvudena så de kan stå stadigt. Ta vara på den fina blasten. Gnid in blomkålen med marinaden och låt marinera i kyl minst 1 tim. Baka blomkålen i ugn på 175° i 40–45 min till en innertemperatur på 97°. Blomkålen ska få färg, men inte bli bränd. Krydda med salt.
- Blanda olivolja och limesaft och smaka av med salt. Rosta blasten i torr panna till fin färg.
- Arrangera yoghurt och blomkål på tallrikar. Blanda lite av limedressingen med den rostade blasten, skeda resterande dressing på blomkålen. Lägg blasten runt om och toppa med rostad kokos och mynta.