
Blåbärsrulltårta med vaniljgrädde och mynta


Blåbär och mynta är ett utmärkt smakpar. Rulltårta i miniformat med kompott på svenska blåbär toppad med vaniljgrädde och myntacrème. Rulla bottnarna i grönt myntasocker. Servera som bakelse eller tapas.
Gör så här
-
Jaconde, 4 bottnar:
- Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.
- Vänd ner TPTblandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.
- Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna.
-
Blåbärskompott:
- Koka upp puré, vatten, socker, blåbär, vaniljstång och frön. Koka till 102°. Tillsätt vinsyra, citronsaft och gelatin. Plasta mot ytan och kyl ner.
- Bred ut över bottnarna och rulla ihop tight från långsidan. Rulla in hårt i papper och frys.
-
Myntasocker:
- Mixa socker och mynta tills allt är finfördelat.
-
Krämig vaniljgrädde:
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Tillsätt gelatin och sila. Plasta mot ytan och låt stå i kyl till nästa dag.
- Vispa vaniljgrädden fluffig vid montering.
-
Myntacrème:
- Koka upp puré och socker. Blanda majsstärkelse och citronsaft och vispa ner i purén. Låt det få ett uppkok.
- Tillsätt mynta och mixa slät. Häll upp i spritspåse och lägg i kyl.
-
Dekor:
- Rulla rulltårtorna i myntasocker och skär i portionsbitar. Låt tina och spritsa på vaniljgrädde och mynta crème. Dekorera med chokladspiraler, blåbär och mynta.