Blåbärsrulltårta med vaniljgrädde och mynta

Blåbärsrulltårta med vaniljgrädde och mynta

Gör så här

Jaconde, 4 bottnar:

1.  Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.

2.  Vänd ner TPT­blandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret. 3.  Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter.

Blåbärskompott:

1.  Koka upp puré, vatten, socker, blåbär, vaniljstång och frön. Koka till 102°. Tillsätt vinsyra, citronsaft och gelatin. Plasta mot ytan och kyl ner.

2.  Bred ut över bottnarna och rulla ihop tight från långsidan. Rulla in hårt i papper och frys.

Myntasocker:

1.  Mixa socker och mynta tills allt är finfördelat.

Krämig vaniljgrädde:

1.  Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Tillsätt gelatin och sila. Plasta mot ytan och låt stå i kyl till nästa dag.

2.  Vispa vaniljgrädden fluffig vid montering.

Myntacrème:

1.  Koka upp puré och socker. Blanda maizena och citron saft och vispa ner i purén. Låt det få ett  uppkok.

2.  Tillsätt mynta och mixa slät. Häll upp i spritspåse och lägg i kyl.

Dekor:

1.  Rulla rulltårtorna i myntasocker och skär i portions­ bitar. Låt tina och spritsa på vaniljgrädde och mynta crème. Dekorera med chokladspiraler, blåbär och mynta.

ATT TÄNKA PÅ

Skär rulltårtan när den fortfarande är frusen för att få helt raka kanter.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen