![Pralinen är färgad blå för att uppmärksamma mustaschkampens blåa färg. Grunden består av ett kokoskrisp med bipollen och fyllningens färskosttryffel är smaksatt med honung. I tryffeln gömmer sig en slät blåbärsmarmelad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blabarspralin/3629936138.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.64,0.41&format=webp&quality=80)
Blåbärspralin
![Blåbärspralin](https://cdn-kund.arla.se/recept/blabarspralin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Pralinen är färgad blå för att uppmärksamma mustaschkampens blåa färg. Grunden består av ett kokoskrisp med bipollen och fyllningens färskosttryffel är smaksatt med honung. I tryffeln gömmer sig en slät blåbärsmarmelad.
Gör så här
-
Blåbärsmarmelad
- Koka upp puré och invertsocker.
- Blanda första mängden socker och pektin. Tillsätt blandningen till purén under omrörning i 3 omgångar. Låt koka 1 minut och tillsätt glukos och resterande socker i omgångar. Koka till 104°.
- Tillsätt citronsyran utblandad med några droppar vatten, koka upp.
- Häll över i en bunke, kontaktplasta och sätt i kyl över natten.
- Mixa, lägg på sprits och fyll upp 1/3 av pralinskalen.
-
Färskosttryffel:
- Värm allt utom chokladen till 80° under omrörning. Häll den varma vätskan över chokladen. Låt smälta några minuter, mixa. Var noga med att inte mixa in några luftbubblor då det förkortar hållbarheten av pralinen.
- Låt svalna till 32°. (Används en Magic Temper så tillsätt 2% kakaosilk och mixa.) Lägg på sprits och låt svalna till 28–29°. Fyll pralinskalen, men lämna utrymme för krisp och lock.
-
Kokoskrisp med bipollen:
- Bryn smöret. Mixa kaksmul, kokos och bipollen till ett fint pulver.
- Smält choklad, kakaosmör och brynt smör och blanda ihop allt med slickepott. Låt svalna till 32°. (Används en Magic Temper så tillsätt 2% kakaosilk och mixa.)
- Låt svalna till 29° och fyll pralinskalen, men lämna utrymme för lock.
- Låt krispet sätta sig och locka sedan pralinerna.