![Blåbärskompotten passar fint som fyllning i bakelser och tårtor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blabarskompott-till-interior/1713697911.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.69,0.5&format=webp&quality=80)
Blåbärskompott till interiör
![Blåbärskompott till interiör](https://cdn-kund.arla.se/recept/blabarskompott-till-interior/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Blåbärskompotten passar fint som fyllning i bakelser och tårtor.
Gör så här
-
Blåbärskompott:
- Värm puré, citronsaft, vaniljfrön, stång och vatten till 40°.
- Blanda socker och agar-agar och vänd ner i purén. Koka ett par minuter tillsätt citronsyra utblandat med några droppar vatten, koka upp.
- Sila och gjut i silikonformar i önskad storlek och frys. Använd som interiör i bakelser och tårtor.