![Krämig gelato med kraftig blåbärssmak som blir en riktig färgklick i gelatodisken. Härlig gelato att ha i butiken på sommarhalvåret samt en perfekt grund i vackra glasstårtor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blabarsgelato/2547177189.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.19,0.62&format=webp&quality=80)
Blåbärsgelato
![Blåbärsgelato](https://cdn-kund.arla.se/recept/blabarsgelato/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Krämig gelato med kraftig blåbärssmak som blir en riktig färgklick i gelatodisken. Härlig gelato att ha i butiken på sommarhalvåret samt en perfekt grund i vackra glasstårtor.
Gör så här
-
- Mixa samman vit bas, socker och puré med en stavmixer.
- Kör i gelatomaskin. Fyll i kantin och chockfrys ca 10 min.
- Toppa med blåbärssås eller färska blåbär.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.