![Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blabarsgelato-med-dragon/4219895088.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Blåbärsgelato med dragon
![Blåbärsgelato med dragon](https://cdn-kund.arla.se/recept/blabarsgelato-med-dragon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.
Gör så här
-
- Mixa blåbärspuré, sockerlag, blåbärspasta och dragon slätt i en bunke. Passera och blanda med den vita basen.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över syltade blåbär och garnera med färska blåbär.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
-
Syltade blåbär:
- Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 110°.
- Häll lagen över bären. Täck med plast, låt stå i 1 dygn.