Blåbärsgelato med dragon
Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.
Gör så här
-
- Mixa blåbärspuré, sockerlag, blåbärspasta och dragon slätt i en bunke. Passera och blanda med den vita basen.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över syltade blåbär och garnera med färska blåbär.
-
Vit bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
-
Syltade blåbär:
- Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 110°.
- Häll lagen över bären. Täck med plast, låt stå i 1 dygn.