Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.

Blåbärsgelato med dragon

Recept av Kenneth Erlandsson

Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.

Gör så här

    • Mixa blåbärspuré, sockerlag, blåbärspasta och dragon slätt i en bunke. Passera och blanda med den vita basen.
    • Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över syltade blåbär och garnera med färska blåbär.
  • Vit bas:

    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
  • Syltade blåbär:

    • Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 110°.
    • Häll lagen över bären. Täck med plast, låt stå i 1 dygn.