![Mörk choklad i kombination med björnbär är helt ljuvligt till Kvibille Gräddädel. Kombinationen är oväntad och läcker. Vi har även testat plommon i receptet i stället för björnbär vilket också blev väldigt gott.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bjornbarsmarmelad-med-choklad/716756054.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.39,0.29&format=webp&quality=80)
Björnbärsmarmelad med choklad
![Björnbärsmarmelad med choklad](https://cdn-kund.arla.se/recept/bjornbarsmarmelad-med-choklad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mörk choklad i kombination med björnbär är helt ljuvligt till Kvibille Gräddädel. Kombinationen är oväntad och läcker. Vi har även testat plommon i receptet i stället för björnbär vilket också blev väldigt gott.
Gör så här
-
- Bland björnbär, muscovadosocker och syltsocker i en kastrull.
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ned både frön och stång i kastrullen. Låt marmeladen sjuda i ca 30 minuter, skumma vid behov. Bären får gärna koka sönder så att marmeladen blir slät. Plocka ut vaniljstången och häll marmeladen i en skål.
- Riv chokladen grovt på ett rivjärn.
- När marmeladen kommit ner något i temperatur vänder du ner chokladen med en slickepott. Rör hela tiden medan chokladen smälter så att det inte skär sig.
- Låt svalna och fyll sedan väl rengjorda glasburkar med marmelad.