Björnbärsmarmelad med choklad

Björnbärsmarmelad med choklad

Gör så här

1.Bland björnbär, muscovadosocker och syltsocker i en kastrull.

2.Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ned både frön och stång i kastrullen. Låt marmeladen sjuda i ca 30 minuter, skumma vid behov. Bären får gärna koka sönder så att marmeladen blir slät. Plocka ut vaniljstången och häll marmeladen i en skål.

3.Riv chokladen grovt på ett rivjärn.

4.När marmeladen kommit ner något i temperatur vänder du ner chokladen med en slickepott. Rör hela tiden medan chokladen smälter så att det inte skär sig.

5.Låt svalna och fyll sedan väl rengjorda glasburkar med marmelad.

Serveringsportion:ca 70 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen