Chokladbiskvier med italiensk marängsmörkräm på mjölkchoklad smaksatt med kardemumma. En kul anpassning till julsäsongen eller en ny variant i sortimentet. Det är trevligt att erbjuda kunderna minibiskvier. Då blir det dubbelt så många av en sats.

Biskvier med mjölkchoklad och kardemumma

Recept av Sara Aasum Hultberg

Chokladbiskvier med italiensk marängsmörkräm på mjölkchoklad smaksatt med kardemumma. En kul anpassning till julsäsongen eller en ny variant i sortimentet. Det är trevligt att erbjuda kunderna minibiskvier. Då blir det dubbelt så många av en sats.

Gör så här

  • Biskvibotten:

    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvita lite i taget tills den går ihop till en jämn smet.
    • Spritsa biskvibottnar på silpat, ca 3–4 cm. Baka av i ugn på 180° i 8–10 min till gyllene färg.
  • Smörkräm:

    • Lägg äggvitan i en köksmaskin med visp. Blanda socker, glukossirap och vatten i en kastrull och koka till 121°.
    • Vispa upp äggvitan under tiden sockerlagen kokar. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning på medelhastighet. Öka hastigheten och vispa upp marängen till full volym.
    • Tillsätt smöret i omgångar under vispning. Vispa till en ljus och fluffig smörkräm.
    • Smält chokladen och låt svalna. Vänd ner chokladen och kardemumma i smörkrämen.
    • Spritsa på biskvibotten och frys i minst 2 tim.
  • Doppning:

    • Smält mjölkchokladen tillsammans med kakaofett.
    • Doppa de djupfrysta biskvierna och strö över kardemumma. Låt tina i kyl.