
Biskvier med mjölkchoklad och kardemumma


Chokladbiskvier med italiensk marängsmörkräm på mjölkchoklad smaksatt med kardemumma. En kul anpassning till julsäsongen eller en ny variant i sortimentet. Det är trevligt att erbjuda kunderna minibiskvier. Då blir det dubbelt så många av en sats.
Gör så här
-
Biskvibotten:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvita lite i taget tills den går ihop till en jämn smet.
- Spritsa biskvibottnar på silpat, ca 3–4 cm. Baka av i ugn på 180° i 8–10 min till gyllene färg.
-
Smörkräm:
- Lägg äggvitan i en köksmaskin med visp. Blanda socker, glukossirap och vatten i en kastrull och koka till 121°.
- Vispa upp äggvitan under tiden sockerlagen kokar. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning på medelhastighet. Öka hastigheten och vispa upp marängen till full volym.
- Tillsätt smöret i omgångar under vispning. Vispa till en ljus och fluffig smörkräm.
- Smält chokladen och låt svalna. Vänd ner chokladen och kardemumma i smörkrämen.
- Spritsa på biskvibotten och frys i minst 2 tim.
-
Doppning:
- Smält mjölkchokladen tillsammans med kakaofett.
- Doppa de djupfrysta biskvierna och strö över kardemumma. Låt tina i kyl.