![Chokladbiskvier med italiensk marängsmörkräm på mjölkchoklad smaksatt med kardemumma. En kul anpassning till julsäsongen eller en ny variant i sortimentet. Det är trevligt att erbjuda kunderna minibiskvier. Då blir det dubbelt så många av en sats.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/biskvier-med-mjolkchoklad-och-kardemumma/2651810108.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.56,0.55&format=webp&quality=80)
Biskvier med mjölkchoklad och kardemumma
![Biskvier med mjölkchoklad och kardemumma](https://cdn-kund.arla.se/recept/biskvier-med-mjolkchoklad-och-kardemumma/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Chokladbiskvier med italiensk marängsmörkräm på mjölkchoklad smaksatt med kardemumma. En kul anpassning till julsäsongen eller en ny variant i sortimentet. Det är trevligt att erbjuda kunderna minibiskvier. Då blir det dubbelt så många av en sats.
Gör så här
-
Biskvibotten:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvita lite i taget tills den går ihop till en jämn smet.
- Spritsa biskvibottnar på silpat, ca 3–4 cm. Baka av i ugn på 180° i 8–10 min till gyllene färg.
-
Smörkräm:
- Lägg äggvitan i en köksmaskin med visp. Blanda socker, glukossirap och vatten i en kastrull och koka till 121°.
- Vispa upp äggvitan under tiden sockerlagen kokar. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning på medelhastighet. Öka hastigheten och vispa upp marängen till full volym.
- Tillsätt smöret i omgångar under vispning. Vispa till en ljus och fluffig smörkräm.
- Smält chokladen och låt svalna. Vänd ner chokladen och kardemumma i smörkrämen.
- Spritsa på biskvibotten och frys i minst 2 tim.
-
Doppning:
- Smält mjölkchokladen tillsammans med kakaofett.
- Doppa de djupfrysta biskvierna och strö över kardemumma. Låt tina i kyl.