![En mustig, god bolognese och ett grönt alternativ, lika populärt som originalet. Belugalinser kan ersätta köttfärs och passar perfekt att använda i såser eller sallader, eftersom de håller ihop bra vid kokning. En skvätt grädde rundar av.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/belugabolognese/2993693671.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.42&format=webp&quality=80)
Belugabolognese
![Belugabolognese](https://cdn-kund.arla.se/recept/belugabolognese/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En mustig, god bolognese och ett grönt alternativ, lika populärt som originalet. Belugalinser kan ersätta köttfärs och passar perfekt att använda i såser eller sallader, eftersom de håller ihop bra vid kokning. En skvätt grädde rundar av.
Gör så här
-
- Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomatpurén och fräs med någon minut.
- Rör ner linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, chilisås och soja. Krydda med oregano och basilika och låt sjuda ca 50 min. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med belugabolognesen och toppa med riven ost och bladpersilja.