En mustig, god bolognese och ett grönt alternativ, lika populärt som originalet. Belugalinser kan ersätta köttfärs och passar perfekt att använda i såser eller sallader, eftersom de håller ihop bra vid kokning. En skvätt grädde rundar av.

Belugabolognese

En mustig, god bolognese och ett grönt alternativ, lika populärt som originalet. Belugalinser kan ersätta köttfärs och passar perfekt att använda i såser eller sallader, eftersom de håller ihop bra vid kokning. En skvätt grädde rundar av.

Gör så här

    • Stek lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomatpurén och fräs med någon minut.
    • Rör ner linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, chilisås och soja. Krydda med oregano och basilika och låt sjuda ca 50 min. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med belugabolognesen och toppa med riven ost och bladpersilja.