![Bechamel är en av de klassiska grundsåserna, som här görs både på mjölk och grädde. Men den kan också göras på bara mjölk. Grundstommen i t ex gratänger och lasagne. Smaksätt med t ex lagrad ost eller muskotnöt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bechamelsas/798024823.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bechamelsås
![Bechamelsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/bechamelsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Bechamel är en av de klassiska grundsåserna, som här görs både på mjölk och grädde. Men den kan också göras på bara mjölk. Grundstommen i t ex gratänger och lasagne. Smaksätt med t ex lagrad ost eller muskotnöt.
Gör så här
-
- Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt.
- Slå på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.