En rustik Grand Sandwich med mer pålägg än bröd. I botten en tunn skiva tyskt surdegsbröd. Bygg på med härliga kontraster av krämigt ägg och salt knaprigt fläsk
 blandat med söt beta och syrlig gräddfil. Toppa med smakrik ost och kryddig krasse.

Bauernbrot med ägg, sidfläsk, gulbeta och Gammel Knas

Recept av Roland Persson

En rustik Grand Sandwich med mer pålägg än bröd. I botten en tunn skiva tyskt surdegsbröd. Bygg på med härliga kontraster av krämigt ägg och salt knaprigt fläsk blandat med söt beta och syrlig gräddfil. Toppa med smakrik ost och kryddig krasse.

Gör så här

    • Koka äggen krämiga och dela dem. Stek sidfläsket knaprigt.
    • Bred matfett på brödet.
    • Blanda sidfläsk, gulbetor och bönor med gräddfil. Vänd ner salladen och smaka av ned salt och peppar. Lägg blandningen på brödet. Lägg på ägghalvorna.
    • Toppa med riven ost och krasse.
    • Servera gärna med en sallad på bönor, gulbeta och mangoldskott.