Gör så här
-
-
Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper upp över kanten.
-
Vispa ihop färskost, socker och fröna från vaniljstången, ca 3 min.
-
Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
-
Tillsätt rivet skal av citron och 1 msk pressad citron,
-
Blanda mjöl och salt i en bunke, vispa slätt med lite av grädden. Tillsätt resten av grädden.
-
Vispa ner gräddblandningen i färskostsmeten.
-
Häll smeten i formen och baka av i ugn på 200° (medelfart på luftflödet), ca 50 min.
-
Kakan ska ha mycket färg och är lös i konsistensen när den tas ur ugnen. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ i kyl minst 8 tim, gärna 24 tim.
-
Låt stå 1 tim i rumstemperatur innan servering. Servera med bär och vispad grädde.