Bärtårta med choklad och lemoncurd

Bärtårta med choklad och lemoncurd

Gör så här

Chokladanslag:
1. Blanda mandelmassan med äggula, 400 g äggvita och 300 g socker. Vispa luftigt.
2. Vispa en maräng på resterande äggvita och socker. När marängen är styv, vänd ner den i mandelmasseblandningen. Sikta mjöl och kakao och vänd ner i massan.
3. Ta 10% av massan och blanda med smöret. Vänd tillbaka i massan igen.
4. Fyll i 10 st ”papprade” 20 cm ringar och baka av i 170°.

Lemoncurd:
1. Koka upp citronsaft och zest med socker och smör. Slå över äggen och låt massan sjuda i någon minut under vispning. Tillsätt gelatinet och sila genom en finmaskig sil. Mixa krämen slät med stavmixer.

Krokantbrickor:
1. Krossa 3/4 av hallonen, blanda med krokant och choklad. Stryk ut på plastark och sprinkla på resterande hallon.

Till garnering: italiensk maräng och färska bär montering: citronsockerlag
1. Montering görs enklast i ringar. Dela bottnarna på tre. Dofta bottnarna med citronsockerlag och stryk lemoncurd mellan lagren, kyl. Ta ut och stryk kanten och översta lagret med resterande curd.
2. Spritsa en ring av italiensk maräng och bränn av med en brännare. Garnera med bär.
3. Bryt krokantbrickorna i bitar att dekorera kanten med.

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen