![En vanlig bärtårta som fått en lemontwist med choklad, lemoncurd och crunch.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bartarta-med-choklad-och-lemoncurd/2504362043.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bärtårta med choklad och lemoncurd
![Bärtårta med choklad och lemoncurd](https://cdn-kund.arla.se/recept/bartarta-med-choklad-och-lemoncurd/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En vanlig bärtårta som fått en lemontwist med choklad, lemoncurd och crunch.
Gör så här
-
Chokladanslag:
- Blanda mandelmassan med äggula, 400 g äggvita och 300 g socker. Vispa luftigt.
- Vispa en maräng på resterande äggvita och socker. När marängen är styv, vänd ner den i mandelmasseblandningen. Sikta mjöl och kakao och vänd ner i massan.
- Ta 10% av massan och blanda med smöret. Vänd tillbaka i massan igen.
- Fyll i 10 st ”papprade” 20 cm ringar och baka av i 170°.
-
Lemoncurd:
- Koka upp citronsaft och zest med socker och smör. Slå över äggen och låt massan sjuda i någon minut under vispning. Tillsätt gelatinet och sila genom en finmaskig sil. Mixa krämen slät med stavmixer.
-
Krokantbrickor:
- Krossa ¾ av hallonen, blanda med krokant och choklad. Stryk ut på plastark och sprinkla på resterande hallon.
-
Till montering:
- Montering görs enklast i ringar. Dela bottnarna på tre. Dofta bottnarna med citronsockerlag och stryk lemoncurd mellan lagren, kyl. Ta ut och stryk kanten och översta lagret med resterande curd.
- Spritsa en ring av italiensk maräng och bränn av med en brännare. Garnera med bär.
- Bryt krokantbrickorna i bitar att dekorera kanten med.