Bakade lammfrikadeller med krämig risoni

Bakade lammfrikadeller med krämig risoni

Bakade lammfrikadeller med krämig risoni
Recept av Daniel Räms

Stora, saftiga frikadeller i fyllig, mustig sås och krämig risoni med smör, smetana och getost. För mig är det goda grejer som förstärker varandra rent smakmässigt.

Gör så här

    • Blötlägg ströbrödet i mjölken och sautera löken i smör. Blanda färsen med ströbröd, ägg och salt. Blanda till sist i den stekta löken och oregano. Forma till stora bollar och lägg i bleck.
    • Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt vin och krossade tomater. Koka i minst 30 min och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen på lammfärsfrikadellerna och baka klart i ugn på 150° till en innertemperatur på 66°.
    • Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner. Mixa getost och smör slätt i en mixer.
    • Vid servering, koka upp buljongen och värm risonin i den. Tillsätt getostsmöret och koka till en krämig risoni. Avsluta med smetana och salladslök. Smaka av med salt och peppar. Garnera med friterad oregano.