Bakade äpplen är lätt att förbereda och blir en god och höstinspirerad topping på små desserter i glas. Det är godast om äpplena serveras rumstempererade eller lätt ljumma. Smaksätt gärna med kanel eller kardemumma.

Bakade äpplen

Bakade äpplen
Recept av Disa Molin

Bakade äpplen är lätt att förbereda och blir en god och höstinspirerad topping på små desserter i glas. Det är godast om äpplena serveras rumstempererade eller lätt ljumma. Smaksätt gärna med kanel eller kardemumma.

Gör så här

    • Skala, kärna ur och skär äpplena i önskad form.
    • Blanda äpple med råsocker och lägg i ugnsfast form eller bleck.
    • Täck med ugnsfast lock eller plåt och baka i ugn på 180° ca 35 min.
    • Vänd runt äpplena med spadet. Plasta och kyl. Servera äpplena rumstempererade eller lätt ljumma.