![Bakade äpplen är lätt att förbereda och blir en god och höstinspirerad topping på små desserter i glas. Det är godast om äpplena serveras rumstempererade eller lätt ljumma. Smaksätt gärna med kanel eller kardemumma.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakade-applen/1804162291.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bakade äpplen
![Bakade äpplen](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakade-applen/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Bakade äpplen är lätt att förbereda och blir en god och höstinspirerad topping på små desserter i glas. Det är godast om äpplena serveras rumstempererade eller lätt ljumma. Smaksätt gärna med kanel eller kardemumma.
Gör så här
-
- Skala, kärna ur och skär äpplena i önskad form.
- Blanda äpple med råsocker och lägg i ugnsfast form eller bleck.
- Täck med ugnsfast lock eller plåt och baka i ugn på 180° ca 35 min.
- Vänd runt äpplena med spadet. Plasta och kyl. Servera äpplena rumstempererade eller lätt ljumma.