Bakad spetskål är fantastiskt gott och mycket uppskattat. Ge kålen liten extra sötma med honung och servera med en smakrik ostcrème. Krispiga bönor och rostade mandlar ger rätten crunch.

Bakad spetskål med honung

Bakad spetskål med honung
Recept av Thomas Sjögren

Bakad spetskål är fantastiskt gott och mycket uppskattat. Ge kålen liten extra sötma med honung och servera med en smakrik ostcrème. Krispiga bönor och rostade mandlar ger rätten crunch.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Dela spetskålen i klyftor. Lägg i bleck. Värm smör och honung tillsammans. Pensla spetskålen med blandningen och salta.
    • Baka i ugn på 150° till 95° i innertemperatur och spetskålen är fint rostad och mjuk med liten kärna.
  • Ostcrème:

    • Vispa äggen i en kastrull på svag värme till en lös äggröra. Häll äggröran i en kannmixer.
    • Tillsätt ost och crème fraiche och mixa till en slät ostcrème. Smaka av med salt.
  • Bönor:

    • Blanchera bönorna i saltat vatten. Smält smöret i en panna, vänd ner bönor och schalottenlök och värm. Smaka av med salt.
  • Rostad mandel:

    • Lägg mandeln på en plåt, blanda med olja och salta. Rosta mandeln i ugn på 180° ca 10 min. Låt svalna.
  • Till servering:

    • Servera med ugnsbakad potatis och strö över gräslök.