Bakad piggvar med cashew och caviar
Den här rätten har fått smöriga toner i så många delar som möjligt. Smörig sås, smörigt ekfatslagrat vin, cashewnötter och den smöriga potatissorten andean sunside. Piggvaren är elegant och sältan från caviaren fångar upp det feta. Smakerna i rätten är rena och lätta att tycka om.
Gör så här
-
Piggvar:
- Blanda vatten och salt så saltet löser sig. Rimma fisken i lagen över natten.
- Torka fisken och lägg ihop filéerna. Plasta fisken hårt och baka i ugn på 60° ånga till 41° innetemperatur. Kyl fisken tills den är riktigt kall.
- Vid servering: Skiva och värm piggvaren försiktigt i smörsåsen vid servering. Toppa piggvaren med fint riven cashew och salt.
-
Smörsås:
- Reducera cashewdrycken med lagerbladen till ca 70 g, rör då och då. Vispa ner smöret försiktigt under omrörning.
- Smaksätt med salt och citronsaft. Toppa med ekat vitt vin efter smak.
- Vid servering: Montera såsen med caviar. Toppa rätten med mandelolja.
-
Pressad potatis:
- Koka potatisen i saltat vatten med lagerbladen. Skala och pressa potatisen.
- Vid servering: Toppa med smör, salta och peppra.