Bakad ingefärsmorot med brynt citrussmör

Bakad ingefärsmorot med brynt citrussmör

Gör så här

1. Bryn smöret och ställ åt sidan.
2. Skala morötterna och lägg i en form tillsammans med ingefära och chili. Täck
formen med aluminiumfolie. Baka i ugn 175°C i 25 min.
3. Tag upp morötterna och torka av dem. Stek dem knapriga runtom i smör-och rapsolja. Dela dem på längden.
4. Värm det brynta smöret tillsammans med citron och apelsin och vänd morötterna
i det strax innan servering. Smaka av med salt. Strö på persilja.
5. Servera med ris och stekt kyckling.

Serveringsportion ca: 600 g
Källa: Svenska rötter 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen