Morot är en tacksam rotfrukt som tål lite tuffare kryddning, annars smakar den lätt barnmat. Baka den krämig i ugn med chili och ingefära och servera med brynt, lite syrligt citrussmör.

Bakad ingefärsmorot med brynt citrussmör

Recept av Viktor Westerlind

Morot är en tacksam rotfrukt som tål lite tuffare kryddning, annars smakar den lätt barnmat. Baka den krämig i ugn med chili och ingefära och servera med brynt, lite syrligt citrussmör.

Gör så här

    • Bryn smöret och ställ åt sidan.
    • Skala morötterna och lägg i en form tillsammans med ingefära och chili. Täck formen med aluminiumfolie. Baka i ugn 175°C i 25 min.
    • Tag upp morötterna och torka av dem. Stek dem knapriga runtom i smör-och rapsolja. Dela dem på längden.
    • Värm det brynta smöret tillsammans med citron och apelsin och vänd morötterna i det strax innan servering. Smaka av med salt. Strö på persilja.
    • Servera med ris och stekt kyckling.