![Morot är en tacksam rotfrukt som tål lite tuffare kryddning, annars smakar den lätt barnmat. Baka den krämig i ugn med chili och ingefära och servera med brynt, lite syrligt citrussmör.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakad-ingefarsmorot-med-brynt-citrussmor/1589749901.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bakad ingefärsmorot med brynt citrussmör
![Bakad ingefärsmorot med brynt citrussmör](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakad-ingefarsmorot-med-brynt-citrussmor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Morot är en tacksam rotfrukt som tål lite tuffare kryddning, annars smakar den lätt barnmat. Baka den krämig i ugn med chili och ingefära och servera med brynt, lite syrligt citrussmör.
Gör så här
-
- Bryn smöret och ställ åt sidan.
- Skala morötterna och lägg i en form tillsammans med ingefära och chili. Täck formen med aluminiumfolie. Baka i ugn 175°C i 25 min.
- Tag upp morötterna och torka av dem. Stek dem knapriga runtom i smör-och rapsolja. Dela dem på längden.
- Värm det brynta smöret tillsammans med citron och apelsin och vänd morötterna i det strax innan servering. Smaka av med salt. Strö på persilja.
- Servera med ris och stekt kyckling.