Bakad chokladterrin med kondenserad saltkola
En variant på kladdkaka eller brownie som kan serveras med grädde och bär.
Gör så här
-
Chokladterrin:
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Blanda ihop choklad, smör och socker. Häll chokladblandningen över äggvitan, tillsätt äggulan och till sist mjölet.
- Slå upp smeten i 3 smorda boûcheformar.
- Baka i 180° 30 min. Sätt ner ugnen på 160° och baka av ytterligare ca 10 min. Ställ i kyl över natten.
-
Kondenserad saltkola:
- Koka hela burken med kondenserad söt mjölk i ca 4 tim i vatten.
- Koka alla ingredienser, utom den kondenserade mjölken, till 127°. Låt kolan svalna och tillsätt den kondenserade mjölken.
-
Montering:
- Klä chokladterrinens runda sida med saltkolan och nötter. Skär i tunna skivor.