En variant på kladdkaka eller brownie som kan serveras med grädde och bär.

Bakad chokladterrin med kondenserad saltkola

Recept av Conrad Tyrsén

En variant på kladdkaka eller brownie som kan serveras med grädde och bär.

Gör så här

  • Chokladterrin:

    • Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Blanda ihop choklad, smör och socker. Häll chokladblandningen över äggvitan, tillsätt äggulan och till sist mjölet.
    • Slå upp smeten i 3 smorda boûcheformar.
    • Baka i 180° 30 min. Sätt ner ugnen på 160° och baka av ytterligare ca 10 min. Ställ i kyl över natten.
  • Kondenserad saltkola:

    • Koka hela burken med kondenserad söt mjölk i ca 4 tim i vatten.
    • Koka alla ingredienser, utom den kondenserade mjölken, till 127°. Låt kolan svalna och tillsätt den kondenserade mjölken.
  • Montering:

    • Klä chokladterrinens runda sida med saltkolan och nötter. Skär i tunna skivor.