Bakad chokladterrin med kondenserad saltkola

Bakad chokladterrin med kondenserad saltkola

Gör så här

Chokladterrin:
1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Blanda ihop choklad, smör och socker.
Häll chokladblandningen över äggvitan, tillsätt äggulan och till sist mjölet.
2. Slå upp smeten i 3 smorda boûcheformar.
3. Baka i 180° 30 min. Sätt ner ugnen på 160° och baka av ytterligare ca 10 min. Ställ i kyl över natten.

Kondenserad kola:
1. Koka hela burken med kondenserad söt mjölk i ca 4 tim i vatten.
2. Koka alla ingredienser, utom den kondenserade mjölken, till 127°. Låt kolan svalna och tillsätt den kondenserade mjölken.

Montering:
1. Klä chokladterrinens runda sida med saltkolan och nötter. Skär i tunna skivor.

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen