![Butternutpumpa i olika texturer serveras i denna vegetariska rätt. Bakad i bit, mixad till crème och som lätt krispiga tärningar i vinägretten. Allt toppas med friterad quinoa och frasig persilja.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakad-butternutpumpa-med-pumpacreme-ljummen-appelvinagrett-och-krispig-quinoablandning/2626723155.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.56,0.65&format=webp&quality=80)
Bakad butternutpumpa med pumpacrème, ljummen äppelvinägrett och krispig quinoablandning
![Bakad butternutpumpa med pumpacrème, ljummen äppelvinägrett och krispig quinoablandning](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakad-butternutpumpa-med-pumpacreme-ljummen-appelvinagrett-och-krispig-quinoablandning/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Butternutpumpa i olika texturer serveras i denna vegetariska rätt. Bakad i bit, mixad till crème och som lätt krispiga tärningar i vinägretten. Allt toppas med friterad quinoa och frasig persilja.
Gör så här
-
- Skala pumpan och skär toppdelarna av pumporna i 10 portionsbitar à 150 g. Skär ner kantbitar och puts i lika stora delar. Pensla all pumpa med smör och baka både portions-, kant- och putsbitar i ugn på 180°, tills portionsbitarna har en innertemperatur på 93°.
- Mixa kantbitarna och putset med crème fraiche och smaka av pumpacrèmen med citronsaft och salt.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Torka i ugn på 140° tills quinoan är torr. Fritera hastigt i 160° varm olja till krispig konsistens. Låt rinna av på papper.
- Fritera persiljan i 160° varm olja, låt rinna av och salta. Rosta pumpakärnorna i ugn på 140° och mixa grovt. Torka citronskalet i ugn på 140°. Blanda quinoa, persilja, pumpakärnor och citronskal, smaka av med flingsalt.
- Koka upp vinäger och äppeljuice och slå det över den tärnade pumpan. Låt stå och svalna. Bryn smöret.
- Vid servering: Blanda brynt smör, schalottenlök, äpple och persilja i den ljumma vinägretten med pumpan och smaka av med salt. Lägg upp äppelvinägretten på de bakade pumpabitarna och toppa med den krispiga quinoablandningen. Servera med pumpacrèmen.