![Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/auberginerora-med-valnotter/2297087299.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Aubergineröra med valnötter
![Aubergineröra med valnötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/auberginerora-med-valnotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.
Gör så här
-
- Stick ett par hål i skalet på auberginerna. Baka i ugn, 200° tills de är mjuka, ca 45 min. Låt svalna.
- Dela auberginerna och ta ur innanmätet och mixa med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med valnötter, basilika och vrid över lite extra svartpeppar från kvarn.