Saftiga biffar på hönsfärs som kryddats med röd curry och serveras med nudelsallad är en populär lunchrätt. Servera med en gräddfilssås kryddad med lime och soja. Toppa gärna rätten med extra rostad lök.

Asiatiska hönsfärsbiffar med nudelsallad

Asiatiska hönsfärsbiffar med nudelsallad

Saftiga biffar på hönsfärs som kryddats med röd curry och serveras med nudelsallad är en populär lunchrätt. Servera med en gräddfilssås kryddad med lime och soja. Toppa gärna rätten med extra rostad lök.

Lägg till i favoriter
Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
Hönsfärsbiffar:
  • 800 g hönsfärs
  • 90 g röd currypasta
  • 110 g ägg
  • 50 g majsstärkelse
  • 40 g fisksås
Nudelsallad:
  • 500 g risnudlar
  • 250 g sockerärta
  • 250 g rädisa
  • 200 g vitkål
  • 100 g rostad lök, till topping
Dressing:
  • 60 g japansk soja
  • 60 g limesaft
  • 30 g rapsolja
Sås:
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Hönsfärsbiffar:
    • Blanda ihop ingredienserna till färsbiffarna.
    • Forma färsen till 30 g biffar, lägg i smorda bleck och stek i ugn, 180° ca 15 min.
    • Biffarna ska ha en innertemperatur på minst 72°.
  • Nudelsallad:
    • Lägg nudlarna i blöt 2 min, häll av.
    • Strimla sockerärterna fint, Skiva rädisorna tunt. Strimla vitkålen fint.
    • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda med nudlarna.
    • Vänd ner grönsakerna i nudlarna och toppa med rostad lök.
  • Sås
    • Blanda ingredienserna till såsen och servera vid sidan av.
Näring per port
  • Fett19,2 gram
  • Kolhydrater56,1 gram
  • Protein23,8 gram
  • Energi (Kj)2 069 Kj
  • Energi (Kcal)494 Kcal
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept