![Gravad strömming på svenskt vis smaksatt med asiatiska smaker tar strömmingen till en ny nivå. Går bra att förbereda stora mängder till julbord med många gäster.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/asiatisk-sill-med-koriander-och-citrongras/3049730411.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Asiatisk sill med koriander och citrongräs
![Asiatisk sill med koriander och citrongräs](https://cdn-kund.arla.se/recept/asiatisk-sill-med-koriander-och-citrongras/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gravad strömming på svenskt vis smaksatt med asiatiska smaker tar strömmingen till en ny nivå. Går bra att förbereda stora mängder till julbord med många gäster.
Gör så här
-
- Dag 1: Dra skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika och salt. Lägg filéerna i lagen och låt stå kallt i 1 dygn tills strömmingen är vit och färdiggravad.
- Dag 2: Ta upp strömmingen ur lagen och låt den rinna av ordentligt.
- Blanda samman alla ingredienser till dag 2 och smaka av med salt, peppar och ev lite mer chili.
- Låt stå i kyl i 2 dagar innan servering. Toppa med citrongräs, limeskal, chili och koriander.