Asiatisk kålsallad med sveciadressing och knapriga pepparnötter
Färsk, krispig kål har både karaktär och bra textur, den behöver bara lite gott sällskap. Här är den marinerad i en smakrik apelsinlag och toppad med sesamfrön och peppriga nötter.
Gör så här
-
- Hyvla kålen och grönsakerna tunt på en mandolin. Skär savoykålen i bitar.
- Förväll apelsinskalet i lätsaltat vatten, låt rinna av.
- Koka ihop smör, juice och ingefära till en smakrik lag. Låt svalna något och vänd ner apelsinskal och chili. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner kålen i lagen och låt dra några timmar.
-
Sveciadressing:
- Blanda äggula, senap och citronsaft i en mixer.
- Tillsätt olja i en fin strål lite i taget under mixning.
- Mixa ner osten i dressingen. Späd med mjölk till önskvärd konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
-
Knapriga pepparnötter:
- Smält smöret och blanda runt med nötterna. Rosta dem gyllene i ugn på 160°, låt svalna.
- Mixa peppar, paprikapulver, chilipeppar, socker och salt fint i en kryddmixer.
- Vänd runt nötterna i äggvita så att de blir fuktiga. Vänd sedan runt med kryddmixen.
- Rosta nötterna torra i ugn på 160°.
-
Vid servering:
- Vänd kålsalladen med apelsinbitar, sveciadressing och sesamfrön. Toppa med pepparnötter och ost.