Citronmarinerad avokado med krispigt lövtunna rädisskivor och 63° ägg toppad med ärter, fräsch wasabicitronette, solroskärnor och gräslök.

Ärter och avokado med wasabicitronette och 63° ägg

Recept av Viktor Westerlind

Citronmarinerad avokado med krispigt lövtunna rädisskivor och 63° ägg toppad med ärter, fräsch wasabicitronette, solroskärnor och gräslök.

Gör så här

    • Skär avokadon i bitar. Krydda med citronsaft och flingsalt.
    • Hyvla rädisorna tunt på en mandolin och lägg i isvatten så de krispar till sig.
  • Wasabicitronette:

    • Bryn smöret och håll det ljummet. Blanda ingredienserna till wasabicitronetten precis innan servering. Riv wasabin så sent som möjligt.
  • Vid servering:

    • Värm ärterna hastigt med lite av wasabicitronetten. Varva avokado med ärter på tallrikar. Lägg på äggen och rädisorna. Skeda över wasabicitronetten och toppa med solroskärnor och gräslök.