Arancini med skogschampinjoner
Italienska risottobollar, arancini med skogschampinjoner och lagrad ost, friteras frasiga och passar perfekt som inledning på en måltid eller som en mellanrätt. Servera ev med en klick crème fraiche.
Gör så här
-
Svamp:
- Finhacka svampen. Stek svampen i olja tills den börjar ta färg.
- Tillsätt smör och timjan och stek svampen gyllene. Smaka av med salt och låt svalna.
-
Risotto:
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Stek lök och vitlök mjuk i smör utan att löken tar färg. Stek med riset ca 1 min.
- Tillsätt vinet och låt koka in. Häll på ljummen buljong i omgångar under kokningen tills riset är precis mjukt. Rör i riset ofta under kokningen.
- Vänd ner den stekta svampen och smaka av med vinäger, chili flakes och salt.
-
Béchamelsås och arancini:
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och stek ur.
- Häll i mjölken och koka ihop under vispning.
- Dra från värmen och tillsätt riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda risotto med béchamelsåsen. Låt smeten sätta sig i kyl.
- Rulla bollar à ca 35 g och frys i ca 1 tim.
-
Vid servering:
- Panera risottobollarna i mjöl, ägg och panko.
- Värm upp olja i en stor kastrull eller fritös till 180°.
- Fritera arancini i omgångar tills de är krispiga och gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på papper och salta.
- Toppa med chiliflakes om du gillar hetta och servera direkt.