![Trevlig och enkel avslutning. Kompotten kan smaksättas på olika sätt för variation och för särskilda tillfällen som sommartillställning eller till jul.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/apple-vaniljkram-och-chokladbollsfras/2922869856.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.5&format=webp&quality=80)
Äpple, vaniljkräm och chokladbollsfras
![Äpple, vaniljkräm och chokladbollsfras](https://cdn-kund.arla.se/recept/apple-vaniljkram-och-chokladbollsfras/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Trevlig och enkel avslutning. Kompotten kan smaksättas på olika sätt för variation och för särskilda tillfällen som sommartillställning eller till jul.
Gör så här
-
Chokladbollsfras:
- Blanda alla ingredienser till en smulig deg.
- Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka krispigt i ugn på 160° i 15–20 min.
-
Vaniljkräm:
- Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och stång. Ta från värmen och låt dra ca 10 min. Ta upp vaniljstången.
- Rör ihop socker, äggulor, ägg och majsstärkelse. Slå den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt under vispning till en kräm.
- Sila, plasta mot ytan och kyl.
-
Äpplen:
- Lägg äpplena i bleck. Koka upp socker, vatten, citronskal, citronsaft och vaniljpulver.
- Häll sockerlagen över äpplena och baka under lock i ugn på 150° tills de precis är mjuka.
-
Vid servering:
- Lägg upp äpplen i små skålar, spritsa eller klicka på vaniljkrämen och toppa med chokladbollsfraset.