Äpple, vaniljkräm och chokladbollsfras
Trevlig och enkel avslutning. Kompotten kan smaksättas på olika sätt för variation och för särskilda tillfällen som sommartillställning eller till jul.
Gör så här
-
Chokladbollsfras:
- Blanda alla ingredienser till en smulig deg.
- Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka krispigt i ugn på 160° i 15–20 min.
-
Vaniljkräm:
- Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och stång. Ta från värmen och låt dra ca 10 min. Ta upp vaniljstången.
- Rör ihop socker, äggulor, ägg och majsstärkelse. Slå den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt under vispning till en kräm.
- Sila, plasta mot ytan och kyl.
-
Äpplen:
- Lägg äpplena i bleck. Koka upp socker, vatten, citronskal, citronsaft och vaniljpulver.
- Häll sockerlagen över äpplena och baka under lock i ugn på 150° tills de precis är mjuka.
-
Vid servering:
- Lägg upp äpplen i små skålar, spritsa eller klicka på vaniljkrämen och toppa med chokladbollsfraset.