Äppeltartelett

Äppeltartelett

Gör så här

Mördeg:
1.  Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl innan den kavlas ut.

Smörkola:
1.  Koka upp grädde, socker och sirap till 116°.  Rör ner smöret. Mixa kolan slät.

Äppelsallad:
1.  Tärna äpplena och blanda med citronsaft, socker och vaniljfrön. Låt dra i kyl ca 1 tim.

Äppelkräm:
1.  Mixa alla ingredienser slätt och lägg i en spritspåse.

Montering:
1.  Kavla degen ca 2,5 mm tunn. Fodra 10 perforerade tartelettringar, 8 cm i diameter, på en hålplåt med mikroperforerad silpat. Baka av i ugn på 180° ca 8 min. Låt svalna.
2.  Fyll tarteletterna med kolan. Kyl så att kolan sätter sig. Toppa med äppelsalladen. Spritsa på äppelkräm och dekorera med bladguld  och atsinakrasse.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen