![Det här är en perfekt efterrätt när det ska vara lite extra festligt. Med muffinsplåtar kan du grädda många i taget och de är lika goda varma som kalla.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/appelrosor/3566377624.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.7,0.78&format=webp&quality=80)
Äppelrosor
![Äppelrosor](https://cdn-kund.arla.se/recept/appelrosor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är en perfekt efterrätt när det ska vara lite extra festligt. Med muffinsplåtar kan du grädda många i taget och de är lika goda varma som kalla.
Gör så här
-
- Dela och kärna ur äpplena. Skiva så tunt som möjligt och lägg i en mikrosäker skål med kallt vatten och citronsaft.
- Ställ in skålen i mikrovågsugnen och kör på full effekt i 3 min. Sila av vattnet och låt äppelskivorna torka på hushållspapper.
- Kavla ut smördegsplattorna på lätt mjölad bänk och dela varje platta i 5 lika stora remsor. Bred lite vaniljsås på varje remsa och pudra över kanel.
- Lägg 8–10 äppelskivor längs med varje remsa med skalsidan uppåt. Hälften av äppelskivorna ska sticka upp över degkanten. Vik nedre halvan av smördegsremsan över äppelskivorna.
- Rulla ihop remsorna till rosor och ställ dem upp i kraftiga muffinsformar eller i en muffinsplåt med non-stickbeläggning.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 40 min tills de är vackert gyllenbruna. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.