![Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/appelmille-feuille-med-citronmelissmetana/234855077.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Äppelmille-feuille med citronmelissmetana
![Äppelmille-feuille med citronmelissmetana](https://cdn-kund.arla.se/recept/appelmille-feuille-med-citronmelissmetana/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.
Gör så här
-
- Klä en avlång form med bakplåtspapper. Smält smöret och tillsätt calvados.
- Varva äppelskivorna i formen och pensla med calvadossmöret på vartannat lager. Vira in formen i aluminiumfolie. Baka i ugn, 180° ca 3 tim. Ställ kallt i press över natten.
- Baka smördegen i press mellan silpatdukar i ugn, 175° tills den är gyllenbrun och hård.
- Skär ut en botten av smördegen till de bakade äpplena. Lägg äpplena på botten, pensla med smält aprikosgelé.
- Kör citronmeliss i råsaftcentrifug. Vänd ner citronmelissjuicen och honung i smetana.
-
Vid servering:
Servera äppelmille-feuillen med citronmelissmetana.