Äppelmille-feuille med citronmelissmetana

Äppelmille-feuille med citronmelissmetana

Gör så här

1.Klä en avlång form med bakplåtspappaer. Smält smöret och tillsätt calavados.

2.Varva äppelskivorna i formen och pensla med calvadossmöret på varannat lager. Vira in formen i aluminiumfolie. Baka i ugn, 180° ca 3 tim. Ställ kallt i press över natten.

3.Baka smördegen i press mellan silipatdukar i ugn, 175° till den är gyllenbrun och hård.

4.Skär ut botten av smördegen till de bakade äpplena. Lägg äpplena på botten, pensla med smält aprikosgelé.

5.Kör citronmeliss i råsaftcentrifug. Vänd ner citronmelissjuicen och honung i smetana.

Vid servering
Servera äppelmille-feuillen med citronmelissmetana.

Källa: Arla Köket Årets Kock 

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen