Äppelmille-feuille med citronmelissmetana
Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.
Gör så här
-
- Klä en avlång form med bakplåtspapper. Smält smöret och tillsätt calvados.
- Varva äppelskivorna i formen och pensla med calvadossmöret på vartannat lager. Vira in formen i aluminiumfolie. Baka i ugn, 180° ca 3 tim. Ställ kallt i press över natten.
- Baka smördegen i press mellan silpatdukar i ugn, 175° tills den är gyllenbrun och hård.
- Skär ut en botten av smördegen till de bakade äpplena. Lägg äpplena på botten, pensla med smält aprikosgelé.
- Kör citronmeliss i råsaftcentrifug. Vänd ner citronmelissjuicen och honung i smetana.
-
Vid servering:
Servera äppelmille-feuillen med citronmelissmetana.