Mandelkaka med äppelbitar blir ännu mer uppskattad och lockande för gästerna med en krämig frosting spritsad uppepå. Frostingen blir frisk med schmanden, och smaksatt med citronskal blir den en fin smakbrytning till äppelkakan.

Äppelkaka med frosting

Recept av Classe Landing

Mandelkaka med äppelbitar blir ännu mer uppskattad och lockande för gästerna med en krämig frosting spritsad uppepå. Frostingen blir frisk med schmanden, och smaksatt med citronskal blir den en fin smakbrytning till äppelkakan.

Gör så här

  • Äppelkaka:

    • Blanda socker och ägg i maskin med vinge.
    • Tillsätt mandelmassa och smält smör. Blanda ner mjölet i smeten.
    • Fördela smeten i silikonformar, ca 8 cm i diameter. Ca 85 g smet per kaka.
  • Fyllning:

    • Skala och skär ner äpplet. Blanda med socker och kanel. Fördela äpplena på smeten i formarna.
    • Baka av i ugn på 180° utan fläkt ca 15 min. Innertemperaturen ska vara 90–95°. Låt svalna i formarna.
  • Frosting:

    • Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
    • Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
    • Tillsätt schmand, en sked i taget, och kör till en slät frosting. Smaka ev av med citronskal.
    • Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på kakorna.