Apelsintryffelbiskvier

Apelsintryffelbiskvier

Gör så här

Tryffel:
1. Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål.
2. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över ägggulorna, blanda runt och häll tillbaka i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till 83° och slå det över chokladen. Låt stå någon min.
3. Klicka smör i bunken med chokladblandningen och mixa eller vispa till en slät tryffel.

Bottnar:
1. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda väl.
2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar 2½–3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i ugn, 160° i 10 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt svalna helt.

Montering:
1. Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt stå i kyl i 30 min.
2. Doppa varje biskvi hastigt i den tempererade chokladen och låt stelna.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen