Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål.
Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över ägggulorna, blanda runt och häll tillbaka i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till 83° och slå det över chokladen. Låt stå någon min.
Klicka smör i bunken med chokladblandningen och mixa eller vispa till en slät tryffel.
Bottnar:
Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda väl.
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar 2½–3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugn, 160° i 10 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt svalna helt.
Montering:
Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt stå i kyl i 30 min.
Doppa varje biskvi hastigt i den tempererade chokladen och låt stelna.