Apelsintarte med vaniljvisp

Apelsintarte med vaniljvisp

Gör så här

1. Blanda ägg, äggulor och socker väl. Rör i juice, kvarg och crème fraiche.
2. Tvätta apelsinen. Riv skalet fint. Pressa ur saften. Smaksätt smeten med ca hälften av saften och allt skal. Häll upp smeten i pajskal.
3. Grädda i ugn på 130° i ca 35 min tills fyllningen stannat.
4. Vispa vaniljsås fluffig och servera till pajen tillsammans med apelsin.

Tips: Om du har tid är det gott att strö på lite socker och gratinera apelsintarten till en klassisk crème brulé. Smaksätt förslagsvis med kanel eller kardemumma som variation.

Serveringsportion ca: Tarte 100 g, vaniljsås 20 g, apelsin 20 g
Källa: Arla Köket äldre 2:2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen