![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/apelsintarte-med-vaniljvisp/2316761822.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Apelsintarte med vaniljvisp
![Apelsintarte med vaniljvisp](https://cdn-kund.arla.se/recept/apelsintarte-med-vaniljvisp/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gör så här
-
- Blanda ägg, äggulor och socker väl. Rör i juice, kvarg och crème fraiche.
- Tvätta apelsinen. Riv skalet fint. Pressa ur saften. Smaksätt smeten med ca hälften av saften och allt skal. Häll upp smeten i pajskal.
- Grädda i ugn på 130° i ca 35 min tills fyllningen stannat.
- Vispa vaniljsås fluffig och servera till pajen tillsammans med apelsin.
-
Tips: Om du har tid är det gott att strö på lite socker och gratinera apelsintarten till en klassisk crème brulé. Smaksätt förslagsvis med kanel eller kardemumma som variation. Serveringsportion ca: Tarte 100 g, vaniljsås 20 g, apelsin 20 g Källa: Arla Köket äldre 2:2003