Apelsinkaka

Apelsinkaka

Gör så här

1. Smöra och mjöla runda bakformar 20–22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
2. Sikta vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Blanda ner de torra ingredienserna och apelsinskal i smeten. Rör ner apelsinsaften lite i taget och blanda väl. 5. Fördela smeten jämt i formen och grädda i ugn, 170° i 27-29 min, ta ut och låt svalna helt.
6. Stryk apelsintryffel på kakan och strö över apelsinzest.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen