Apelsinkaka

Apelsinkaka
Recept av Roy Fares

Gör så här

  • Kaka:

    • Smöra och mjöla runda bakformar 20–22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
    • Sikta vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    • Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget.
    • Blanda ner de torra ingredienserna och apelsinskal i smeten. Rör ner apelsinsaften lite i taget och blanda väl.
    • Fördela smeten jämnt i formen och grädda i ugn, 170° i 27-29 min, ta ut och låt svalna helt.
    • Stryk apelsintryffel på kakan och strö över apelsinzest.
  • Apelsintryffel:

    • Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål.
    • Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över ägggulorna, blanda runt och häll tillbaka i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till 83° och slå det över chokladen. Låt stå någon min.
    • Klicka smör i bunken med chokladblandningen och mixa eller vispa till en slät tryffel.