![Det här är en spännande variant på Janssons frestelse, smaksatt med oliver och citronskal, som serveras portionsvis i ansjovisburkar. Perfekt när t ex julbordet serveras som bordsservering eller som en liten förrätt i en julmeny.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ansjovis-med-oliver-citron-och-potatischips/2645187351.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ansjovis med oliver, citron och potatischips
![Ansjovis med oliver, citron och potatischips](https://cdn-kund.arla.se/recept/ansjovis-med-oliver-citron-och-potatischips/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är en spännande variant på Janssons frestelse, smaksatt med oliver och citronskal, som serveras portionsvis i ansjovisburkar. Perfekt när t ex julbordet serveras som bordsservering eller som en liten förrätt i en julmeny.
Gör så här
-
- Öppna upp burkarna men behåll locket på, häll av spadet i en bunke och dela ansjovisfiléerna på längden.
- Fräs lök i smör i en gryta. Strimla potatisen i 2 mm jämna strimlor och lägg i grytan med löken. Tillsätt grädde och mjölk. Sjud tills potatisen är al dente.
- Vänd ner ansjovis och oliver. Smaka av med ansjovisspad, rivet citronskal, salt och peppar.
- Fyll upp i plåtburkarna, strö över lite ströbröd och gratinera i ugn, 250° till fin färg, precis innan servering. Toppa med några potatischips och plockad dill.