en spännande variat på Janssons frestele med oliver och citronskal, som serveras portionsvis i ansjovisburkar.

Ansjovis med oliver, citron och potatischips

Recept av Marie Skogström

en spännande variat på Janssons frestele med oliver och citronskal, som serveras portionsvis i ansjovisburkar.

Gör så här

    • Öppna upp burkarna men behåll locket på, häll av spadet i en bunke och dela ansjovisfiléerna på längden.
    • Fräs lök i smör i en gryta. Strimla potatisen i 2 mm jämna strimlor och lägg i grytan med löken. Tillsätt grädde och mjölk. Sjud tills potatisen är al dente.
    • Smaka av med ansjovisspad, rivet citronskal, salt och peppar. Vänd ner ansjovis och oliver.
    • Fyll upp i plåtburkarna, strö över lite ströbröd och gratinera i ugn, 250° till fin färg, precis innan servering. Toppa med några potatischips och plockad dill.