Ananas - koko - rom
Piña colada är en klassisk drink. Här samsas de exotiska smakerna i en makalöst god dessert med härliga konsistenser och tunt hyvlad kokos.
Gör så här
-
Passionsfruktcurd:
- Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
- Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.
-
Mangomousse:
- Vispa ihop kvarg, färskost, socker och limeskal.
- Värm puré och limesaft försiktigt och lägg i gelatinbladen. Vispa tills gelatinet verkligen löst sig.
-
Kokosbotten:
- Blanda ihop kokos och ägg i en maskin med vinge.
- Koka ihop socker, glykos och smör som en tosca till en gyllen-brun karamell. Slå toscan över kokosblandningen i maskinen och blanda ihop.
-
Marinerad ananas:
- Skär ner ananasen i mindre bitar och marinera i rom, limeskal och limesaft.
-
Vispad smetana med lime:
- Vispa smetana med florsocker. Smaka av med limeskal och saft. Fyll upp i spritspåse.
-
Till dekor:
Marinerad ananas och tunt hyvlad färsk kokos. -
Montering:
- Lägg marinerad ananas i portions-glas med bitar av kokosbotten. Spritsa på passionsfruktscurd, mangomousse och smetana.
- Toppa med lite marinerad ananas och tunt hyvlad färsk kokos.