Piña colada är en klassisk drink. Här samsas de exotiska smakerna i en makalöst god dessert med härliga konsistenser och tunt hyvlad kokos.

Ananas - koko - rom

Recept av Marie Skogström

Piña colada är en klassisk drink. Här samsas de exotiska smakerna i en makalöst god dessert med härliga konsistenser och tunt hyvlad kokos.

Gör så här

  • Passionsfruktcurd:

    • Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
    • Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.
  • Mangomousse:

    • Vispa ihop kvarg, färskost, socker och limeskal.
    • Värm puré och limesaft försiktigt och lägg i gelatinbladen. Vispa tills gelatinet verkligen löst sig.
  • Kokosbotten:

    • Blanda ihop kokos och ägg i en maskin med vinge.
    • Koka ihop socker, glykos och smör som en tosca till en gyllen-brun karamell. Slå toscan över kokosblandningen i maskinen och blanda ihop.
  • Marinerad ananas:

    • Skär ner ananasen i mindre bitar och marinera i rom, limeskal och limesaft.
  • Vispad smetana med lime:

    • Vispa smetana med florsocker. Smaka av med limeskal och saft. Fyll upp i spritspåse.
  • Till dekor:

    Marinerad ananas och tunt hyvlad färsk kokos.
  • Montering:

    • Lägg marinerad ananas i portions-glas med bitar av kokosbotten. Spritsa på passionsfruktscurd, mangomousse och smetana.
    • Toppa med lite marinerad ananas och tunt hyvlad färsk kokos.