![Uppskattad och hållbar kaka som är jätteenkel att baka. Saftig och god med sötsyrlig glasyr och garnerad med syltat apelsinskal.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ambrosiakaka-med-apelsin/3848861860.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ambrosiakaka med apelsin
![Ambrosiakaka med apelsin](https://cdn-kund.arla.se/recept/ambrosiakaka-med-apelsin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Uppskattad och hållbar kaka som är jätteenkel att baka. Saftig och god med sötsyrlig glasyr och garnerad med syltat apelsinskal.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och sedan mjölet blandat med bakpulver. Rör hastigt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt svalna i formen. Stjälp upp på ett fat och låt kallna.
- Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred på kakan. Strö över syltade apelsinskal. Låt stå ca 30 min tills glasyren har satt sig.