Uppskattad och hållbar kaka som är jätteenkel att baka. Saftig och god med sötsyrlig glasyr och garnerad med syltat apelsinskal.

Ambrosiakaka med apelsin

Uppskattad och hållbar kaka som är jätteenkel att baka. Saftig och god med sötsyrlig glasyr och garnerad med syltat apelsinskal.

Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°.
    • Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och sedan mjölet blandat med bakpulver. Rör hastigt ihop till en slät smet.
    • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt svalna i formen. Stjälp upp på ett fat och låt kallna.
    • Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred på kakan. Strö över syltade apelsinskal. Låt stå ca 30 min tills glasyren har satt sig.