![Mickes populäraste pannkaka alla kategorier. Perfekt att laga dagen före den serveras.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/alandspannkaka-med-sviskonkram-och-gradde/4247759744.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde
![Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde](https://cdn-kund.arla.se/recept/alandspannkaka-med-sviskonkram-och-gradde/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mickes populäraste pannkaka alla kategorier. Perfekt att laga dagen före den serveras.
Gör så här
-
- Koka upp mjölken. Vispa ner mannagryn och salt. Koka upp gröten under vispning och låt sjuda på svag värme 4-5 min. Rör om då och då. Tillsätt socker och kardemumma mot slutet. Låt gröten kallna.
- Vispa upp gröten. Tillsätt ägg och vispa luftigt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Grädda i ugn, 200° ca 50 min, tills kakan fått fin färg.
-
Sviskonkräm:
- Lägg allt utom potatismjölet i en kastrull. Koka ca 20 min under lock.
- Rör ner potatismjölet, utrört i lite vatten. Värm under omrörning, men det får inte koka. Låt kallna. Servera pannkakan ljummen med sviskonkräm och vispad grädde.