Ägglikörstårta

Ägglikörstårta

Gör så här

Mandelbotten:

1. Vispa mandelmjöl, florsocker, vetemjöl och ägg i ca

10 min. Rör ner smöret.

2. Vispa äggvita och socker till en maräng och vänd ner

i äggsmet. Stryk ut på silipatmattor. 

3. Baka av i 250° tills bottnarna är gyllengula.

Ägglikörsbavaroise:
1. Värm mjölk, socker och äggula till 85° under omrörning.

Låt svalna till 20–25°.

2. Smält gelatinet och rör ner i krämen. 
3. Vänd ner ägglikör och grädde. 

Aprikoskompott:
1. Koka upp socker och vatten. Tillsätt puréerna och

koka upp.

2. Smält ner gelatinet och vänd ner aprikostärningarna.

Låt kompotten kallna så att den börjar tjockna.


Montering och garnering:
1. Stick ut 20 tårtbottnar, 22 cm i diameter, ur mandel-

bottnarna och skär remsor av kanterna.

2. Fodra tårtringar, 24 cm i diameter, med plastband och

sedan tårtbottenremsorna. Lägg i en tårtbotten. Spritsa

på aprikoskompott och fyll på med ägglikörsbavaroise.

3. Lägg på en tårtbotten till och fyll upp till kanten med

bavaroise, stryk jämnt och frys.

4. Garnera med gul gelé och chokladdekor. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen