![Affogato är en italiensk klassiker med en skopa vaniljglass dränkt i espresso. En mer modern variant är att uppdatera den till en liten latte och servera med en chokladoppad ice cream pop bredvid. Vuxengodis när det är som bäst.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/affogato-med-ice-cream-pops/726099995.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.48&format=webp&quality=80)
Affogato med ice cream pops
![Affogato med ice cream pops](https://cdn-kund.arla.se/recept/affogato-med-ice-cream-pops/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Affogato är en italiensk klassiker med en skopa vaniljglass dränkt i espresso. En mer modern variant är att uppdatera den till en liten latte och servera med en chokladoppad ice cream pop bredvid. Vuxengodis när det är som bäst.
Gör så här
-
Affogato:
- Gör en dubbel espresso. Skumma mjölken och häll i glaset med espresson. Servera med chokladdoppad vaniljglassklubba.
-
Ice cream pops:
- Värm alla ingredienser till 85° under vispning. Låt mogna i kyl i 1 dygn. Sila och kör i glassmaskin. Fyll i silikonformar (kulor som är 4 cm i diameter) och frys med glass- eller klubbpinnar i.
-
Topping:
- Doppa glassen i smält choklad och toppa med crumble, hackade nötter, torkade bär eller flingsalt.