Tipsa om tillbehör – och sälj mer!

Finns det en färskdisk i din butik? Ge kunderna förslag på tillbehör och såser till kött, fisk och skaldjur. Det är win-win – de får inspiration och du ökar försäljningen.

Passa på att göra nöjda kunder ännu nöjdare. Med en enkel och aptitretande display i färskdisken går det att bjuda kunderna på extra matinspiration. Exponera till exempel skaldjur tillsammans med turkisk, yoghurt, sötstark senap, honung, citron och dill. Det är de enda ingredienser som behövs för att vispa ihop en lika lättlagad som god skaldjurssås.

Inspirera med något nytt och trendigt

En annan mirakelsås till kött som är både fräsch och smakrik lagas med gräddfil, färdig barbecuesås och några stänk cayennepeppar.

Eller, om du vill tipsa om något riktigt gott och visa att du ligger i framkant, dela med dig av receptet på misosmör. Miso är inne och smör är inne. Och rör man ihop de båda med srirachasås, soja och rostad lök får man ett kryddsmör som passar till både kött, fisk och grönt.

För fler tips på tillbehör och exakta mått, se recepten längre ner.

Du sprider inte bara matglädje genom att bjuda på de här tipsen. Utan inger även förtroende genom att visa att medarbetarna i färskdisken är servicemindade, passionerade och kan sin sak. Då vill kunderna återvända!

5 suveräna såser och 1 supersmör

Här är fem enkla såser och ett trendigt smör som kommer att göra succé som tillbehör till kött, fisk och skaldjur.

5 tips för att lyckas med tillbehörstipsen

1. Hitta enkla recept

Vill du hitta fler recept? Kolla in recepten på vår konsumentsajt arla.se Och glöm inte att berätta för kunderna att de kan hitta fler recept där.

2. Exponera mera

Färska örter och citron är vanliga och aptitretande följeslagare till köttet, fisken och skaldjuren i disken.

Visa även upp övriga ingredienser: såsbaser i form av crème fraiche, gräddfil och majonnäs, torra kryddor och flytande smaksättare.

3. Skylta snyggt

Det ser trevligt ut om du använder trälådor, korgar, zinklådor och kökshanddukar för att exponera ingredienserna till tillbehören.

4. Satsa stort

Satsa på ett tillbehör i taget och exponera det rejält. Det blir enklare att hantera, tydligt och syns mer.

5. Variera mera

Byt tema minst varannan vecka, då upplever kunderna att det händer spännande saker i färskdisken.