Frasig furikake tillsammans med brynt smör och pepparrot höjer smakerna på torsken. Servera med en ljummen sallad på kål, lök och äpple.

Torsk, sallad på kål, brynt smör och frasig furikake

Recept av Marie Skogström

Frasig furikake tillsammans med brynt smör och pepparrot höjer smakerna på torsken. Servera med en ljummen sallad på kål, lök och äpple.

Gör så här

  • Grönsaker

    • Blanda kål, lök och äpple och vänd runt med olivolja och lägg på en plåt. Salta och peppra.
    • Baka av i ugn på 150° ca 10 min. Eller fräs upp allt i en kastrull tills kål och lök mjuknat lite.
  • Furikake:

    • Smula ner grönkål och noriblad.
    • Rosta senapsfröna i torr panna tills det börjar poppa. Blanda dem försiktigt med de övriga ingredienserna.
  • Fisk:

    • Baka fisken i ugn på 95° eller ånga tills den har en innertemperatur på 48–55°.
    • Bryn smöret.
  • Vid servering:

    • Glasera fisken med lite av det brynta smöret och server resten till. Toppa med pepparroten.
    • Blanda dillen med kålen och servera till fisken.
    • Toppa fisken samt servera furikaken vid sidan om så den håller sig frasig.