Härliga italienska smaker när de är som bäst. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crémen.

Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips

Recept av Roland Persson

Härliga italienska smaker när de är som bäst. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crémen.

Gör så här

    • Riv osten och hacka mandeln. Pensla smördegen med olja. Lägg på parmaskinka, ost, panko, mandel och basilika blad. Rulla ihop till en rulle och pensla med ägg.
    • Baka av i ugn på 175° ca 15 min, tills degen är färdiggräddad i mitten av rullen. Låt svalna.
    • Riv osten och mixa med färskost till en slät crème och smaka av med peppar.
    • Skär rullen i ca 1,5 cm skivor och spritsa parmesancrème på snittsidan. Garnera med semitorkade tomater, parmachips, riven parmesan, hackad mandel och basilikablad.