Pyttesmå blomkålsbuketter gömmer sig bland potatis och purjolök. Den här värmande soppan är matig och mättande med rikt innehåll. Ösbyskolan serverar den med färdigskivad Riddarost på grovt, mjukt bröd.

Ösbyskolans blomkålssoppa med skinka

Pyttesmå blomkålsbuketter gömmer sig bland potatis och purjolök. Den här värmande soppan är matig och mättande med rikt innehåll. Ösbyskolan serverar den med färdigskivad Riddarost på grovt, mjukt bröd.

Gör så här

    • Fräs purjolök i smör utan att det tar färg.
    • Tillsätt buljong och potatis. Koka i ca 20 min.
    • Tillsätt blomkål. Koka ca 5 min.
    • Tillsätt grädde och färskost och koka upp. Soppan kan mixas om man vill ha den slät.
    • Smaka av med vitlök, cayennepeppar, salt och peppar.
    • Fräs skinka och purjolök och servera fräset i soppan.