Så nyttig och så god. En riktig vitaminsoppa med smak av söt morot, ingefära, äpple och det uppfriskande superbäret havtorn.

Morots- och havtornssoppa med örtsmetana

Recept av Malin Söderström

Så nyttig och så god. En riktig vitaminsoppa med smak av söt morot, ingefära, äpple och det uppfriskande superbäret havtorn.

Gör så här

    • Skär morötterna i bitar, hacka lök och vitlök och kärna ur chili, skiva tunt.
    • Smält smöret i en kastrull och fräs morot, lök och chili i några minuter.
    • Slå på vatten och juice, låt sjuda ca 30 min tills morötterna känns mjuka. Tillsätt havtorn och ingefära, koka upp och mixa soppan slät. Häll tillbaka i kastrullen, smaka av med salt.
    • Finhacka örterna och rör ihop med smetana, salta. Toppa soppan med örtsmetana vid servering.