Saftiga kycklingköttbullar med klimatsmarrt mathavre går åt som smör i solsken. Roligt att variera köttbullar med kyckluingfärs och god syrlig sås och dressing.

Kycklingköttbullar med mathavre, tomatsås och yoghurtdressing

Saftiga kycklingköttbullar med klimatsmarrt mathavre går åt som smör i solsken. Roligt att variera köttbullar med kyckluingfärs och god syrlig sås och dressing.

Gör så här

  • Kycklingköttbullar:

    • Blanda färs, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma till köttbullar och lägg i bleck.
    • Tillaga i ugnen på 175° 6-8 min. Stek köttbullarna i smör för fin färg.
  • Mathavre:

    • Koka mathavre enligt anvisning på förpackning.
  • Tomatsås:

    • Hacka och fräs lök och vitlök i olja på medelvärme, ca 5 min.
    • Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och sjud ca 40 min.
  • Yoghurtdressing:

    • Smaka av yoghurten med salt och peppar.
  • Till servering:

    Servera kycklingköttbullarna med matvete och tomatsås. Toppa med yoghurtdressing.